hjerte Nettlegevakt Døgnåpent

Eksem og hudproblemer

Huden er anerkjent som kroppens største organ og har en rekke viktige funksjoner, blant annet kroppens barriere til omgivelsene. Som andre organer, kan sykdomstilstander oppstå i huden - for noen til betydelig besvær. Flere tilstander kan raskt og enkelt behandles slik at du unngår unødige plager. Som Bli Frisk-bruker får du 10% rabatt på behandlinger fra Nettlegevakt.

Kviser

Omlag 85% av unge opplever å få kviser i varierende grad, men kan også forekomme hos voksne. De kan oppstå hvor som helst på kroppen, men vanligst er ansikt, skuldre og rygg. Kviser kan behandles medisinsk.Les mer om kviser her.

Atopisk eksem

Eksem er en betennelse i huden som oftest presenteres i form av rødt, kløende utslett. Atopisk eksem forekommer oftest bra barnealder, hvorpå "atopi" betyr at man har en genetisk sårbarhet for å utvikle tilstanden. Eksem kan behandles, det er viktig å komme tidlig i gang dersom man har mye plager for å unngå forverring av tilstanden. Les mer om atopisk eksem her.

Andre eksemtyper

Utover atopisk eksem, finnes det flere andre eksem-tilstander. Felles for disse er rød og kløende hud, tidvis med flass. Les mer om eksemtilstander på Nettlegevakts informasjonssider

Skabb

Skabb er en midd som forårsaker både kløe og utslett. Kløen er oftest det aller mest fremtredende symptomet, og kan til tider oppleves uholdbart. Les mer om skabb og hvordan det behandles.

Fotsopp

En sopp som lever av proteiner på våre hudceller og trives i varme, fuktige miljøer. Derfor er sopp mellom tærne et typisk sted hvor dette kan oppstå. Les mer om fotsopp og hvordan fotsopp behandles.

Rynker og solskadet hud

Nordmenn har jevnt over lys hudtype og gjør oss derfor mer sensitive for sollys. Over lang tid med soleksponering, kan man utvikle solskader både i form av pigmentflekker og rynker. Mer informasjon finner du her.

Flåttbitt

Flått kan potensielt overføre bakterien Borrelia burgdorferi som gir sykdommen borreliose. Dette kan skje ett til to døgn etter at flåtten har bitt seg fast i huden. Noen får et karakteristisk utslett som kalles Erytema migrans, og kan være nok for å stille diagnosen. Les mer informasjon om utslett ved flåttbitt her.

Andre hudsykdommer

Dersom du har et utslett du ønsker å få vurdert, kan du laste opp bilde og få dette vurdert av en lege hos Nettlegevakt. Tilbudet finner du her.

Har du andre spørsmål? Chat med oss!