hjerte Nettlegevakt Døgnåpent

Stivkrampevaksine

Stivkrampevaksinen Boostrix Polio beskytter mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Boosterdose er anbefalt hvert 10. år.

Stivkrampevaksine

Stivkrampe er sjelden i Norge på grunn av effektive vaksiner, men på verdensbasis rammer den en million mennesker årlig.

Stivkrampe skyldes bakterien Clostridium tetani og gir et farlig sykdomsbilde preget av uttalte kramper i muskler. Tilstanden kan etter hvert ramme åndedrettsmuskulaturen og medføre dødsfall.

Smitte

Bakterien som forårsaker stivkrampe finnes i jord og tarmsystemet til enkelte dyr. Toksinet som bakterien produserer kan overleve i årevis i naturen. Den vanligste smittemåten til mennesker er via forurensede sår. Det klassiske i så måte er via rustne spikre etc.

Boostrix Polio

Stivkrampevaksine gis vanligvis som Boostrix Polio, en kombinasjonsvaksine som beskytter mot stivkrampe, difteri, kikhoste og polio. Den beskytter i 10 år etter hver dose, og revaksinasjon med 1 dose er derfor anbefalt hvert 10. år. Effekten er god og bivirkninger svært sjelden.

Stivkrampevaksine hos Nettlegevakt

Nettlegevakt kan hjelpe deg med e-resept på stivkrampevaksine og vaksinasjon hos vår samarbeidspartner Apotek 1. Hos oss har du vanligvis e-resept klar i løpet av få minutter, senest innen en time.

Selve vaksinen kan du få satt hos Apotek 1 som vi samarbeider med. De tilbyr vaksinering i mange av sine apotek. Alternativt kan du hente ut vaksinen og få satt den hos fastlege/vaksinekontor.