hjerte Nettlegevakt Døgnåpent

Sti på øyet

Sti på øyet, også kalt hordeolum, er en infeksjon i en talgkjertel eller hårsekk på kanten av øyelokket.

Sti på øyet

Det skilles mellom sti på utsiden og innsiden av øyelokket. På innsiden er det ofte talgkjertler som er årsaken, men på utsiden skyldes tilstanden betennelse i en hårsekk. Det er vanlige hudbakterier som gir infeksjonen og vanligst er en type som heter Staphylococcus Aureus. En tilstand om kan likne er øyebetennelse.

Symptomer

Sti på øyet kjennes som en smertefull og øm klump på øyelokkskanten. Det kan være vondt å blunke og endre synsretning. Noen ganger kan betennelsen bre seg slik at øyelokket blir litt rødt og hovent.

Behandling

Sti på øyet kan behandles med varme omslag 3-4 ganger om dagen i 10-15 minutter. Bomullspads til dette kan kjøpes på apoteket. I tillegg anbefales det å unngå sminke og kosmetikk - øyelokkene skal holdes så rene som mulig.

Dersom man har mistanke om infeksjon, kan det være aktuelt å behandle med lokal antibiotika. Dette er reseptpliktig hvor Nettlegevakt kan bistå, les mer her.

Forebygge

Det viktigste for å forebygge sti på øyet er å unngå sminke på øyne og å renholde regelmessig med vasking med lunkent vann for å holde kjertler åpne.

Hvordan kan Nettlegevakt hjelpe?

Hos Nettlegevakt kan du få resept på antibiotika mot øyebetennelse og sti på øyet. Trykk under for mer informasjon!

Har du andre spørsmål? Chat med oss!