hjerte Nettlegevakt Døgnåpent

Hva er Rinexin?

Rinexin er et legemiddel som blant annet virker inn på slimhinnene i nese og bihuler. Effekten er mindre tett og rennende nese, og åpne passasje mellom nese og bihuler. Når nesespray ikke fungerer, kan dette være et alternativ.

Rinexin er omtalt som et slimhinneavsvellende middel. Slimhinner i øretrompet, nese og bihuler hovner ofte opp ved infeksjon i disse områdene. Det er flere hulrom og kanaler som er av små strukturer, derfor gå disse ofte tette når man får en infeksjon i disse områdene, for eksempel forkjølelse. Styker på Rinexin er 25mg og 50mg til henholdsvis personer under og over 12 års alder.

Hva bruker Rinexin mot?

Ved tett nese, tette ører (øretrompeter) og evnetuelt bihulebetennelse hvor lokal behandling med for eksempel nesespray ikke har tilstrekkelig effekt.

Er Rinexin antibotika?

Nei, medisinen er en tablett som fungerer ved å redusere tykkelsen på slimhinnene i nese og bihuler når man har allergi eller infeksjon, som også gjør at man produserer mindre snørr.

Er Rinexin farlig?

De vanligste bivirknene til Rinexin er tørrhet i nese og munn, mens noen kan oppleve søvnproblemer, nervøsitet og døsighet.

Er Rinexin reseptbelagt?

Ja, du trenger resept fra lege for å kunne kjøpe dette legemiddelet.

Hvem skal ikke ha Rinexin?

Personer med høyt stoffskifte, sykdommen feokromocyton eller om man er gravid i 1. trimester.

Om man bruker medisinene Eldepryl, Azilect, Rasagilin, Xadago eller visse parkinson-medisiner, skal man heller ikke bruke Rinexin.

Kan du få resept på Rinexin hos Nettlegevakt?

Ja, vi tilbyr dette som behandling for bihulebetennelse. Rinexin bidrar til å avsvelle slimhinner i nese og bihuler, som gjør at det blir åpen passasje mellom disse strukturene, og deretter kan drenere puss og væske som bidrar til å behandle infeksjonen.

Har du andre spørsmål? Chat med oss!