hjerte Nettlegevakt Døgnåpent

Avhengig av nesespray

Mange sliter med å være avhengig av nesespray. Her kan du lese om problemet og hva som kan gjøres for å få det bedre!

Avhengig av nesespray - løs problemet raskt og effektivt

For mange starter problemet med nesetetthet i forbindelse med en forkjølelse. Slimhinnene hovner da opp og nesespray blir en løsning mot nesetetthet.

De vanligste nesesprayene som gir avhengighet er Otrivin og Zycomb. Disse sprayene er effektive for å holde nesen åpen ved forkjølelse, da de effektivt avsveller neseslimhinnene.

Problemet med disse nesesprayene er at etter et 1-2 ukers bruk så kan slimhinnene reagere med å hovne opp som en reaksjon på spraybruken.

Da kan man fort havne inn i en ond sirkel der man stadig må bruke nesespray for å holde nesen åpen.

Nesespray er effektivt men kan gi avhengighet

Hvordan bli kvitt avhengighet til nesespray

Den beste framgangsmåten vi anbefaler ved avhengighet av nesespray er å gå over til å bruke en spray som heter Nasonex 2 ganger daglig i 1-2 uker og samtidig stoppe med Otrivin. Denne kan du bestille resept på her.

Man vil da få ekstra hjelp av Nasonex frem til Otrivin-effekten gir seg. Det vil deretter gå fint å stoppe med Nasonex som ikke har avhengighetseffekt.

Dette er vanligvis en effektiv løsning og hjelper hos de aller fleste.

Hvis problemet med nesetetthet ikke gir seg etter dette er det aktuelt med en undersøkelse hos Øre-nese-hals-spesialist med tanke på polypper o.l. som årsak til vedvarende nesetetthet.

Har du andre spørsmål? Chat med oss!