hjerte Nettlegevakt Døgnåpent

Nedstengingen har ikke stoppet klamydiasmitten

Mange tror kanskje at smittsomme kjønnssykdommer er blitt utryddet etter ett år med begrenset sosial kontakt?

Ta hjemmetest for klamydia

Vi er inne i det andre året av koronapandemien, og er fortsatt pålagt svært inngripende restriksjoner med begrenset sosial kontakt.

Særlig de unge har ofret mye med hjemmeskole, nedstengte fritidstilbud og en russetid som har vært utsatt igjen.

Mange tror kanskje at smittsomme kjønnssykdommer, som for eksempel klamydia, er blitt utryddet etter ett år med begrenset sosial kontakt?

Slik er det nødvendigvis ikke.

Enkel klamydiatest hjemme

Resept på behandling er inkludert
Kun kr 349,-

Bestill klamydiatest

Flere tester seg for kjønnssykdommer

– Antall bestillinger på vår hjemmetest for kjønnssykdommer har økt under koronapandemien. Mange tester positivt, og det er ikke alle som har plager fra underlivet i forkant. Vi er derfor svært glade for at flere tester seg rutinemessig, sier Thomas Bergqvist, ansvarlig lege i Nettlegevakt.

Hvorfor legene i Nettlegevakt opplever økt etterspørsel etter hjemmetest for kjønnssykdommer, kan ha flere forklaringer.

Nettlegevakt er en legetjeneste som tilbyr behandling av en rekke medisinske tilstander på nett, og har under koronapandemien vært et 100% smittevennlig alternativ til helsehjelp.

Økt bevissthet rundt seksuell helse blant de unge

Det er særlig de yngre i samfunnet som er flinke til å teste seg.

Det er mulig at økt helsefokus generelt i befolkningen, har smittet over på andre helseområder som seksuell helse hos de unge.

Å lære om bakterier, virus og infeksjoner i skoleundervisningen er nyttig. For noen er det skremmende å se hvor lett et virus eller en bakterie smitter.

– Vi anbefaler alle å alltid teste seg etter ubeskyttet samleie med ny partner, selv om man ikke har plager. Får man påvist en kjønnssykdom, finnes svært god behandling. Og den er til og med gratis, sier dr. Bergqvist i Nettlegevakt.

Har du andre spørsmål? Chat med oss!